woensdag 1 april 2009

Nat Noorwegen

Na de laatste kilometers door Denemarken konden we zonder veel problemen de boot oprijden.Gelukkig hadden we gereserveerd, want de boot zat afgeladen vol met toeristen. Noorwegen is duidelijk een zeer populaire bestemming.Op de boot leerde we Barry kennen, een Nederlander die dezelfde kant opging en ons een dagje vergezelde. En zo belandde we 's avonds in onze eerste Noorse 'hytte', een volledig ingerichte hut uit de 18de eeuw, waar we het gezellig maakte.'s Morgens namen we afscheid van Barry en toen hij vertrok begon het al lichtjes te druppelen.


Toen wij klaar waren, kwam het met bakken naar beneden, dus toch maar even wachten.


Vandaag maar 150 km op het programma, toch zouden we er 8 uur over doen.


De weg naar Lyseboth was zo mooi dat ik bijna vergat dat het regende, de uitzichten kunnen concurreren met het meest spectaculaire uit de alpen.


4 uur moesten we in Lyseboth wachten op een ferry, jammer genoeg was er geen alternatief, rondrijden door de regen duurde ook 4 uur.


Op het laatste stuk kregen we ook nog een grintweg voorgeschoteld en toen we aankwamen bij het hotel bij Preikestolen was alles volgeboekt, dan maar naar het enige andere hotel in de buurt, nog steeds in de regen. Daar aangekomen stonden al de andere bikers van de ferry daar ook als verzopen kiekens. Jammer voor hen had ik een half uur eerder de laatste kamer geboekt via telefoon. Hadden we het geluk 110 euro te mogen betalen voor een kamer ter grootte van een bezemhok, maar we zitten wel droog!

1 opmerking:

  1. Het is dus niet alleen Groot Brittanië waar het vochtig kan zijn blijkbaar. Denatuur rondom zal wel een en ander goedmaken, maar hele dagen regn is ook wel wat. Hopelijk wordt het beter, wij mogen alleszins niet klagen, goed warm hier.
    Blijven posten
    Tony, dat de thuisblijvers ook wat zien!

    BeantwoordenVerwijderen